ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Πανέμορφη και γραφική η Ξάνθη με πλακόστρωτα σοκάκια, πλατείες, παλιές εκκλησίες, χάνια και καπναποθήκες, είναι ένας προορισμός που δεν πρέπει να λείπει από το ιστορικό σας!

Τα  must see…

To Μουσείο Χατζηδάκι. Σίγουρα αν φτάσετε μέχρι την Ξάνθη πρέπει να επισκεφθείτε το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης.

Το Λαογραφικό Μουσείο, είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα που άρχισαν να κατασκευάζονται σην πόλη την τελευταία περίοδο της Τουρκοκρατίας. Προκαλεί αίσθηση σε κάθε επισκέπτη. Στο εσωτερικό του βρίσκονται, σε καθορισμένη διάταξη, ιερά κειμήλια, κοσμήματα, παραδοσιακές φορεσιές, υφαντά, τσεβρέδες και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινή τους ζωή οι άνθρωποι εκείνης της εποχής.

Σήμα κατατεθέν της Ξάνθης αποτελούν οι Καπναποθήκες και είναι άμεσα συνδεδεμένες με την οικονομική άνθηση της πόλης.

(Κάνε κλικ στις φωτογραφίες)

Και φυσικά,βόλτες! Άπειρες βόλτες στα στενά πλακόστρωτα της Παλιάς Πόλης

 Tips…

Αν επισκεφθείτε την πόλη χειμώνα σίγουρα θα πρέπει να είστε πολύ ζεστά ντυμένοι, αλλά  και καλοκαίρι… η ζακετούλα, ειδικά τις βραδινές ώρες, είναι απαραίτητη!

Πάντα να έχετε την φωτογραφική σας κάμερα στο λαιμό. Ωραίες φωτογραφίες θα τραβήξετε στην γέφυρα που βρίσκεται εκεί που τελειώνει η παλιά πόλη.

Σίγουρα θα πεινάσετε όταν φτάσει μεσημέρι και εξαιρετική επιλογή είναι το εστιατόριο Ξανθίππη, το οποίο βρίσκεται πάνω από την πόλη, πράγμα που σημαίνει ότι η θέα είναι μοναδική. Όμως είναι μια επίσης πολύ καλή επιλογή τόσο για καφέ όσο και ενα βραδινό χαλαρό ποτάκι!

(Κάνε κλικ στις φωτογραφίες)

Αν είστε παρέα και μάλιστα δεμένη, που ξενυχτάει ακούγοντας μουσική, παίζοντας επιτραπέζια, λέγοντας ιστορίες από παλιά και ανέκδοτα ή ακόμα και αν κάνετε υψηλού επιπέδου συζητήσεις, προτείνουμε για τη διαμονή σας το Happy Living Hostel! Το οποίο διαθέτει και καφέ-μπάρ για τη διασκέδαση σας, μέσα σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον! 

Κείμενο, Τατιάνα Ισαακίδου, Φωτογραφίες, Πρόδρομος Κοφσανίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *