ΚΙΝΕΖΟΙ-ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παρά την οικονομική κρίση, που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας, η “Chinatown” της πόλης εξακολουθεί να κατέχει μια σημαντική θέση στο εμπόριο χονδρικής, προμηθεύοντας προϊόντα ακόμη και σε κεντρικά καταστήματα της πόλης.

Ο δρόμος της Αισώπου και η περιοχή κάτω από τον ΟΣΕ, εδώ και μερικά χρόνια είναι γνωστή ως «τα κινέζικα». Η περιοχή είναι γεμάτη με κινέζικα καταστήματα και σε πολύ κοντινή απόσταση από τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης, υπάρχει μια αγορά που ίσως είναι η πιο δυνατή της Θεσσαλονίκης και ίσως αποτελεί αφετηρία όλων των αγορών.

(Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγάλη ανάλυση και με τις ρυθμίσεις καταγραφής τους)

Οι Κινέζοι άρχισαν να έρχονται στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα από το 2002, όταν μπήκε η χώρα στο ευρώ.  Το νέο νόμισμα ήταν ισχυρό και σταθερό, έτσι θα τους βοηθούσε πολύ στις εμπορικές τους δραστηριότητες.

Στην Αισώπου θα δεις καθημερινά να ξεφορτώνουν, καθώς οι παραγγελίες είναι πάρα πολλές και οι Κινέζοι καταστηματάρχες πηγαίνουν σχεδόν ανά δυο εβδομάδες στην Ιταλία για να φέρουν εμπορεύματα. Η περιοχή τελευταία έχει αναπτυχθεί πολύ και ο κόσμος την επισκέπτεται ολοένα και περισσότερο.

(Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγάλη ανάλυση και με τις ρυθμίσεις καταγραφής τους)

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η «ChinaTown» της Θεσσαλονίκης δεν ξέρουμε εάν συνεισφέρει οικονομικά και στηρίζει τα θεμέλια του εμπορίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μιας και σε κανένα κατάστημα που επισκεφθήκαμε  δεν είδαμε να κόβονται αποδείξεις και οι αρμόδιες υπηρεσίες σφυρίζουν αδιάφορα…

Κείμενο, Ιωάννα Μπάκα, Φωτογραφίες, Νίκος Καλέντζης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *