ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ

Η ΑΡΙΔΑΙΑ είναι μια ακριτική κωμόπολη του νομού Πέλλας (υψ. 120 μ.). Αποτελεί έδρα του ομώνυμου δημοτικού διαμερίσματος και του δήμου Αριδαίας.  Μιλάμε για μια ιστορική κωμόπολη της πρώην επαρχίας Αλμωπίας του νομού Πέλλης. Αποτελεί έδρα του ομώνυμου νομού. H Αριδαία είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης Ευρωπός, που ήταν πρωτεύουσα της αρχαίας Αλμωπίας, χώρας του μυθικού ήρωα Άλμωπα, γιου του Ποσειδώνα.

Η Αλμωπία, πιστεύεται, ότι κατοικήθηκε από τους Άλμωπες κατά την εποχή του χαλκού. Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, οι Μακεδόνες εκδίωξαν κατά την επεκτατική τους πορεία τους Άλμωπες, στα μέσα του 6ου π.Χ.

(Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγάλη ανάλυση και με τις ρυθμίσεις καταγραφής τους)

Στα ανατολικά της Αλμωπίας βρίσκεται ένα τόπος που μπορεί να μην προσελκύει πολλούς ταξιδιώτες, αλλά που μέσα του κρύβει έναν πλούτο από εικόνες και θρύλους μαγνητίζοντας με την άγρια ομορφιά του τοπίου όποιον  αναζητά μια ξεχωριστή εμπειρία εξερεύνησης .

Με την αύξηση του αγροτουρισμού και του εναλλακτικού τουρισμού, δημιουργήθηκαν επισκέψιμα μέρη γενικού ενδιαφέροντος, προσπαθώντας να συνεχιστεί και να διαδοθεί η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.

Οι ορεινοί όγκοι διακρίνονται για την πλούσια δασοκάλυψη τους και χαρίζουν στον τόπο φυσικές ομορφιές. Την εικόνα της πεδιάδας σφραγίζει με την παρουσία του ο Αλμωπαίος ποταμός που τροφοδοτείται από 13 χειμαρρικά ρεύματα.

(Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγάλη ανάλυση και με τις ρυθμίσεις καταγραφής τους)

Αξίζει να δείτε την εξερεύνηση μας στην ευρύτερη περιοχή τη ιστορικής Αλμωπίας 

ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ, ΕΡΕΥΝΑ ΕΠ.2 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Κείμενο, Ιωάννα Μπάκα, Φωτογραφίες, Ιωάννα Δελήπαλτα και Πρόδρομος Κοφσανίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *